Josipović računa na pobjedu na predsjedničkim izborima

Računam na pobjedu u prvom krugu. Moja potpora je prilično stabilna - nešto preko 50%, dok moja protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović ima oko 37%. Očekujem da će se sadašnje stanje stabilizirati i očekujem pobjedu u prvom krugu. Odgovorio je to predsjednik Republike Ivo Josipović na pitanje računa li na pobjedu u prvom krugu na predsjedničkim izborima.

Očito da Grabar-Kitarović nema mnogo informacija o događajima u Hrvatskoj. Kad je riječ o vanjskoj politici, ona je vrlo profilirana, rekao je Josipović u vezi s kritikama koje je ona uputila nakon objave svoje kandidature - da mladi odlaze, vanjska politika je nedefinirana, ušli smo u EU, a nismo to osjetili te da nismo postigli konsenzus o važnim nacionalnim pitanjima.
Što se tiče odlaska mladih iz Hrvatske, koji je spomenula Grabar-Kitarović, Josipović je rekao da oni odlaze dijelom zbog normalnih migracija, ali i zbog gospodarske situacije za koju je odgovoran niz vlada, pa i vlade u kojima je bila Grabar Kitarović.

Osvrnuo se i na odnos s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. Ti su odnosi, rekao je, dosad bili korektni osim ispada koji se povremeno događaju i remete stabilne odnose na političkoj sceni koji su se temeljili na distanci između predsjednika i stranaka.

Poslušajte cijelu emisiju Hrvatskog radija S predsjednikom uz kavu te doznajte što Josipović kaže o opaskama da nije bio dovoljno kritičan prema Vladi.