Predstavljamo Rijeku - kandidata za prijestolnicu kulture 2020.

Hrvatska traga za prijestolnicom kulture 2020.! Riječ je velikom međunarodnom projektu koji svake godine pruža priliku dvama gradovima u Europi da se predstave cijelom kontinentu, pa ne treba previše objašnjavati njegov kulturni, ali i ekonomski potencijal!

Za sada su kandidaturu najavili Varaždin, koji je predstavljen u jučerašnjoj emisij HTV-a Hrvatska uživo, i Rijeka, koju je predstavljen danas u istoj emisiji HTV-a.

Riječki koncept kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine obuhvaća četiri teme - luku, vodu, rad i manjine. Predstavljen je u prvoj, gruboj inačici prije desetak dana i mnoge je zaintrigirao u pogledu konačnog izgleda kandidature. Neki projekti unutar kandidature ekonomski bi i kulturno razvili Rijeku. 

U sljedećih nekoliko mjeseci građani će kroz javne rasprave i elektronskim putem moći reagirati na koncept i zadani okvir riječke kandidature. Dobije li Rijeka tu titulu to će značiti tisuće novih turista na Kvarneru, ponešto novih gospodarskih veza ili barem klikova na internetu.