Otvoren 4. Fantastic Zagreb Film Festival

Nagrađivani australski psihološki triler Babadook redateljice Jennifer Kent otvorio je 4. Fantastic Zagreb Film Festival, koji će se do 5. srpnja održavati na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, u Branimir centru i Kinu Europa.

U devet festivalskih dana zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove moći će pogledati 50 filmova, od kultnih klasika do novijih trilera, suspensa, eksperimentalnih filmova i začudnih drama.

Kao jedan od rijetkih horor filmova s ovogodišnjega festivala prikazat će se legendarni Teksaški masakar motornom pilom, koji i nakon 40 godina nosi titulu jednog od najstrašnijih horora svih vremena. Od kultnih filmova, rijetko prikazivanih na velikom platnu, Fantastic ove godine podsjeća i na filmove Alien: Osmi putnik Ridleyja Scotta, Ratnike podzemlja Waltera Hilla, koji slave 35 godina, te na film Dina Davida Lyncha, ekranizaciju znanstveno-fantastičnog romana Franka Herberta nastalu prije 30 godina.

Drugu godinu zaredom Fantastic prikazuje i Kratki program u Kinu Europa, za koji je pristiglo više od 150 fantastičnih uradaka iz svih krajeva svijeta. U tom kinu održava se i popratni program s predavanjima te radionicama filmske šminke i specijalnih efekata.

Uoči sinoćnje projekcije, direktor i suosnivač Fantastic Zagreba Stjepan Hundić najavio je spektakularnu projekciju na Medvedgradu, gdje će 3. srpnja u jedinstvenoj atmosferi biti prikazan hvaljeni američki triler Sumorno ljeto. Organiziran je prijevoz autobusima s Mihaljevca, a cijena uključuje prijevoz, film i tulum uz DJ-a nakon filma.