Španjolski udaraljkaši otvorili 20. PUF

Nastupom španjolske skupine udaraljkaša "La banda del surdo" te njihovim udaraljkaškim uličnim showom, koji se odvijao od trga Forum do trga Portarata, u Puli je večeras svečano počeo 20. Međunarodni kazališni festival PUF. 

Riječ je o jednom od najpoznatijih festivala neverbalnog kazališta u ovom dijelu Europe, u sklopu kojeg je u proteklih 19 godina izvedeno više od 170 predstava te više od sto popratnih programa. Ove godine bit će prikazano deset gostujućih predstava iz Francuske, Španjolske, Izraela, Češke, Slovačke i Slovenije. 

Večeras je nakon otvaranja festivala, u Istarskom narodnom kazalištu izvedena predstava "Dvosobni stan" izraelskih scenskih umjetnika Niva Sheinfelda i Orena Laora dok će kao tradicionalno uvodno festivalsko događanje biti izveden međunarodni projekt "Anno Domini 2014.", ovaj put u francusko-hrvatskoj koprodukciji i pod nazivom "Forgotten bodies". Redatelj ove političke koreografije je francuski koreograf i redatelj iranskog podrijetla Mehdi Farajpour, umjetnički direktor francuskog Oriantheatre Companyja.

Umjetnički direktor PUF-a Branko Sušac izjavio je kako ovaj festival iz godine u godinu privlači različite poetike, propituje nove kazališne smjerove i okuplja umjetnike i gledatelje oko same ideje kazališta, čime je postao jedan od zaštitnih znakova kulturnog života Pule.