Prva večer festivala opernih arija Tino Pattiera

U organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra sinoć je održana prva večer Međunarodnog festivala opernih arija Tino Pattiera.

Festival opernih arija Hommage Tino Pattiera nosi ime i organizira se u sjećanje na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog 1890. u Cavtatu.

Tino Pattiera bio je slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovine 20. stoljeća i tenor koji je s posebnom lakoćom interpretirao naslovne uloge lirskog i dramskog karaktera najpoznatijih djela operne literature. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere.

Večerašnjim koncertom dirigirao je indonezijski dirigent Noorman Widjaja, koji je već stekao veliku popularnost kod dubrovačke publike. Kao solisti nastupile su sopranistice Nikolina Pinko i Sandra Bagarić, makedonski tenor Gjorgji Cuckovski i južnokorejski bariton Sang Lee.

Na programu su izabrane operne arije skladatelja G. Verdija, G. Puccinija, E. Kalmana, U. Giordana, F. Cilea, J. Straussa, J. Masseneta, R. Leoncavalla i I. Tijardovića.

U drugoj večeri Festivala opernih arija Tino Pattiera 5. srpnja nastupit će violončelistica Ana Rucner.