Kosor od DORH-a zatražio provjeru poslovanja Cibone

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izjavio je da je od DORH-a zatražio detaljnu provjeru poslovanja Košarkaškog kluba Cibona u posljednjih deset godina, kako bi se utvrdilo postoje li elementi kaznene odgovornosti.

Kosor je istaknuo kako je od DORH-a zatražio da utvrdi kako su u Ciboni nastali dugovi od skoro 100 milijuna kuna te se usprotivio eventualnom stečaju jer bi to značilo "zatiranje tragova", a većina igrača kojima nisu isplaćene plaće ostala bi bez svojih plaća.

Istina se mora razotkriti u cijelosti i svi koji su odgovorni trebaju odgovarati, poručio je Kosor. Trajno rješenje za Cibonu vidi u privatnom kapitalu koji će odgovorno voditi brigu o poslovanju, kroz punu privatizaciju ili kroz dominantno predstavništvo privatnih ulagača u skupštini i upravi Udruge građana Cibona.  

Također, poručio je da od Gradskog ureda za sport traži hitnu dostavu podataka o stvarnom dugu Cibone te o članstvu i skupštini Udruge koja danas ima samo tri člana.

O Ciboni se raspravljalo i na aktualnom satu Gradske skupštine gdje je HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak spočitnuo predsjedniku KK Cibona, ujedno pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivici Lovriću da nije rekao istinu kada je zastupnicima obećao da će sve biti riješeno nakon što donesu odluku o financijskoj sanaciji Cibone.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije nazočan današnjoj sjednici Gradske skupštine jer je na službenom putu.