Zagrebački HNK nagradio najzaslužnije umjetnike

Godišnje nagrade za najbolja ostvarenja u predstavama zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u sezoni 2013./2014. dodijeljene su Dariji Lorenci Flatz i Zvonimiru Zoričiću za dramske, Valentini Fijačko i Domagoju Dorotiću za operne te Nataliji Horsnell i Guilhermeu Gameiru Alvesu za najbolje baletne izvedbe.

Nagrada Mila Dimitrijević pripala je Dariji Lorenci Flatz za ulogu Nore u drami "Nora" Henrika Ibsena, a Zvonimiru Zoričiću za ulogu Luke u drami "Na dnu" Maksima Gorkog te za ulogu Starčića u drami "Luđakinja iz Chaillota" Jeana Giraudouxa.

Nagradu Marijana Radev dobila je sopranistica Valentina Fijačko za ulogu Marice u operi "Prodana nevjesta" Bedricha Smetane, dok je Domagoju Dorotiću pripala nagrada Vladimir Ruždjak za ulogu Maria Cavaradossija u operi "Tosca" Giacoma Puccinija.

Za najbolje baletne izvedbe, odnosno za cjelokupni umjetnički rad na području baleta u sezoni 2013./2014. nagrade Ana Roje, odnosno Oskar Harmoš primili su Natalia Horsnell i Guilherme Gameiro Alves.