Poledajte kako je Dr. House oduševio hrvatsku publiku

Britanski glumac Hugh Laurie, koji se proslavio ulogom ciničnog liječnika u televizijskom serijalu Dr. House, koji je godinama emitirao HRT, nastupio je sinoć u Zagrebu, i to u maloj dvorani Doma sportova u 20.30. Iako je koncert bio najavljivan za Šalatu, zbog promjenjivog vremena premješten je.

Laurie je nastupio s grupom The Copper Bottom Band promovirajući svoj drugi album "Didnt It Rain". Album donosi obrade slavnih blues skladbi, među ostalima i pjesme pionira bluesa kao što su W. C. Handy (St Louis Blues) i Jelly Roll Morton (I Hate A Man Like You) te pop i rock glazbenika kao što su Dr. John (Wild Honey) i Alan Price iz grupe Animals (Changes).  

Odlučio sam da ću krenuti dalje i dublje u šumu američke glazbe koja me je oduševljavala već kao dijete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i glazba i ljudi s kojima sam imao čast raditi na novom albumu, rekao je Laurie o albumu, na kojem se kao posebni gost pojavljuje i Grammyjem nagrađeni blueser Taj Mahal, koji pjeva obradu američkog jazz glazbenika Little Brother Montgomeryja Vicksburg Blues.

Glumac, poznat i po ulogama u serijama Crna Guja i Jeeves & Wooster, svira više instrumenata, od klavira i gitare do bubnjeva i saksofona, a svoj glazbeni talent nerijetko je pokazivao i u filmskim ulogama. Prvi album Let Them Talk objavio je 2011., polučivši uspjeh na svjetskim blues ljestvicama te među glazbenim kritičarima i publikom.

Njegov drugi album producirao je ponovno Joe Henry, višestruki dobitnik nagrade Grammy. Snimao ga je u losangeleskom studiju Ocean Way Studio s glazbenicima iz prateće grupe The Copper Bottom Band, a pridružili su im se i gvatemalska kantautorica Gaby Moreno te soul pjevač Jean McClain.

Prije godinu dana Laurie je oduševio publiku na ljubljanskim Križankama, a oduševio je i hrvatsku publiku.