Bandića u Resniku dočekali prosvjednici - video

Zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića danas su na otvorenju radova na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u Resniku dočekali ljutiti mještani. Prosvjedovali su protiv planirane gradnje centra za gospodarenje otpadom i spalionice u tom zagrebačkom naselju.

Okupljenim mještanima Bandić je poručio kako će na pitanja o gradnji centra odgovore dati struka i javnost konsenzusom, na najdemokratskiji način, bez obzira na povike, galame, vike, batine i ostalo.

Na upit jednog mještanina zašto je prije izbora obećavao da ondje neće biti spalionice otpada dok je on gradonačelnik, Bandić je ponovio: Riješit ćemo to na najdemokratskiji način.

Nezadovoljne Resničane zamolio je da ga puste na miru da završi ozbiljan posao oko vodoopskrbe koju ljudi već dugo čekaju, s obzirom na to da nemaju kvalitetnu vodu ni kanalizaciju. Ovo je početak investicije od 5,5 kilometara rekonstrukcije i izgradnje novog vodovoda koja će omogućiti 300 obitelji da se prvi put priključe na vodu kako Bog zapovijeda. Investicija je teška 4 milijuna kuna s PDV-om, istaknuo je Bandić. Najavio je da za mjesec dana sa sličnom investicijom od 18 milijuna kuna kreću i na Kozari putevima.

Starosjedioci su se ovamo doselili prije 300, 400 godina sa svojim pradjedovnim ognjištima, rekao je Bandić, na što su ga mještani ispravili da je riječ o čak 800 godina, dobacujući mu: Moramo li zato umrijeti zbog vaše spalionice?

Bandić im je uzvratio da su neki došli i tijekom i nakon Domovinskog rata, kupili zemljište u Resniku te gradili iako nisu imali dozvole, a da im je Grad, na njegovu inicijativu, legalizirao kuće. Sve je to istina i od te istine ne možemo pobjeći, poručio je.