Plesna predstava "Don Juan" na Riječkim ljetnim noćima

U sklopu Riječkih ljetnih noći premijerno će biti izvedena plesna predstava "Don Juan" u koreografiji Maše Kolar.

Riječ je o koprodukciji Baleta HNK Ivana pl. Zajca, festivala Riječke ljetne noći, Bitef teatra iz Beograda, festivala Grad teatar Budva i Maše Kolar. U njoj će nastupiti Ana Ignjatović Zagorac, Dejan Kolarov, Ivana Savić Jacić, Milica Pisić, Miloš Isailović i Ricardo Jorge Campos Freire

Glazbu za predstavu skladao je Rundek Cargo Trio (Isabel, Darko Rundek i Dušan Vranić Duco), koji će je izvesti na pozornici. Kostimografkinja je Petra Dančević, scenografkinja Jasmina Holbus, a oblikovatelj svjetla Nuno Salsinha.

Maša Kolar rekla je da Don Juana vidi kao fino obojen lik koji dolazi u fantastične situacije koje ga iscrpljuju te ga dovode do nužnoga kraja. Tip osoba Don Juana postoji kroz stoljeća i svi smo se mogli susresti s njim. On ne može pobjeći od sebe te je stalno gladan zadovoljiti svoje ljubavne potrebe, istaknula je Kolar govoreći o motivima kojima se vodila stvarajući predstavu.

Maša Kolar završila je zagrebačku Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Diplomirala je na Vlaamse Dansacademie u Bruggeu u Belgiji. Nastupala je kao plesačica u Zagrebu, Dresdenu, Kielu i Hannoveru. Predaje na nekoliko plesnih akademija i vodi plesne radionice diljem svijeta. Osmislila je koreografiju za nekoliko plesnih predstava i producirala ih. Među njima je i baletna predstava riječkog HNK "Za muškarca i ženu", za koju je koreografiju radila s Leom Mujićem.