Sviličićev film "Takva su pravila" ide na Mostru

Dugometražni igrani film "Takva su pravila" redatelja Ognjena Sviličića ušao je u službeni natjecateljski program Horizonti festivala u Veneciji, objavljeno je na konferenciji za novinare u Festivalskom centru 61. pulskog filmskog festivala u Puli.

Riječ je o filmu nadahnutom istinitim događajima, a u središtu zbivanja je obična zagrebačka obitelj u kojoj se roditelji približavaju mirovini i teško žive, dok je sin Tomo nezaposlen. 

Redatelj i scenarist Ognjen Sviličić novinarima je rekao da film, iako se to očekivalo, ipak nije prijavljen za pulski festival zbog kandidature za program u Veneciji.

Najavljeno je da će hrvatski filmovi ući i u konkurenciju Busana, Montreala, Toronta te drugih svjetskih festivala, dok će na festivalu u Sarajevu biti čak deset hrvatskih filmova i koprodukcija. Direktor i osnivač Sarajevskog filmskog festivala Mirsad Purivatra rekao je kako je to golem uspjeh hrvatske kinematografije i logičan slijed njezina razvoja.

Dodajmo i da HRT u Puli ima dva filma - "Broj 55" Kristijana Milića, prvi pravi akcijski ratni film, te "Trebalo bi prošetati psa" Filipa Peruzovića.

Više doznajte u videoprilogu.