Shakespeareovi "Romeo i Giulietta" premijerno u Skočibuhi

Prva dramska premijera 65. dubrovačkih ljetnih igara bit će "Romeo i Giulietta" Williama Shakespearea u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskoga dramskog ansambla, a izvest će se u renesansnom ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu. 

"Romeo i Giulietta" Williama Shakespearea bezvremeni je naslov kojim Dubrovačke ljetne Igre obilježavaju 450. obljetnicu Shakespeareova rođenja, pokušavajući istražiti teme vrijednosti ljubavi i grešnosti mržnje.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama taj je komad prvi put izveden 1962. u režiji Franca Zefirellija i izvedbi Old Vic Theatre Company iz Londona. Ponovno je izveden 1986. u režiji Ivice Kunčevića i izvedbi Festivalskoga dramskog ansambla, a na programu se zadržao tri sezone.

Jagoš Marković je redatelj i scenograf, a načinio je i izbor glazbe, adaptaciju teksta prema prijevodu Josipa Torbarine načinila je Aleksandra Glovacki, kostimograf je Leo Kulaš, a svjetlo je oblikovao Rade Stamenković.

U ulogama Romea i Giuliette su Robert Budak i Kristina Stevović, a još glume i Žarko Savić, Jelena Perčin, Siniša Popović, Nataša Janjić-Lokas, Neva Rošić, Boris Svrtan, Dado Čosić,  Amar Bukvić,  Ivan Glowatzky, Stefan Kapičić, Goran Grgić, Baltazar Andrej Dojkić, Robert Bošković, Matko Knešaurek i Nikola Sekulo.