"Ocean more" otvara program "Pisci u Gradu"

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, uz autoricu projekta Mani Gotovac, predstavljaju program Pisci u Gradu naslovljen Pijesak dokle ti oko seže.

Program će večeras u 23 sata, u kupalištu Šulić, otvoriti premijerna izvedba Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more , najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u Festivalskoj palači. Program naslovljen po citatu Pijesak dokle ti oko seže iz romana Ocean more publici će na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, u šest večeri predstaviti četiri pisaca.

Program je ostvaren u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, HNK Varaždin, Hrvatskog društva pisaca (HDP), Talijanskog instituta za kulturu i Veleposlanstva Italije u Zagrebu. Izbor iz romana, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, a likovnu intervenciju Ivan Midžić. Ann Deveria igra Iva Babić, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a narator je Ivan Čuić.

Na programu je još jedna izvedba, u srijedu, 30. srpnja u kupalištu Šulić također s početkom u 23 sata. Prikazuje se kasno radi oseke, odnosno da bi se osigurala dovoljno niska razina mora i niska razina buke.

Premijernoj izvedbi će, kako je najavljeno, nazočiti i sam autor Alessandro Baricco, koji će svoju literarnu večer imati u četvrtak, 31. srpnja s početkom u 21,30 sati u palači Sponza kad će govoriti o pisanju, o baroknoj glazbi, o svojoj školi kreativnog pisanja Holden i drugim temama. To je prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj tog istaknutoga suvremnog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta.

Pisci u Gradu nastavit će se 13. kolovoza kad će svoju večer u atriju Kneževa dvora s početkom u 21,30 sati imati Arsen Dedić pod nazivom Pisac opće prakse uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, nakon ćega će se u ljetnom kinu Jadran u 23,30 sati prikazati biografski dokumentarac o životu i radu Arsena Dedića Moj zanat.

Pod nazivom Naplatna stanica, svoju večer imat će hrvatski pisac Ivan Vidić, 17. kolovoza u atriju palače Sponza. Naplatna stanica jedna je od kratkih priča iz Vidićeve nedavno izdane zbirke novela Južna država, a za ovu prigodu tekst će za scenu prilagoditi Krešimir Dolenčić. Program će zatvoriti Bez odraza Ive Brešana, a u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza u atriju palače Sponza.

Program Pisci u Gradu nastavak je lanjskog uspješnog projekta Dubrovačkih ljetnih igara i HDP-a Pisci u Sponzi idejne autorice Mani Gotovac .