Neobična kombinacija violine i gitare u Svetom Donatu

Na glazbenim večerima u Svetom Donatu večeras nastupaju dvije zadarske, međunarodno priznate glazbenice. Danijela Žeželj-Gualdi i Melita Ivković izgradile su svjetsku karijeru, a sada se vraćaju rodnom gradu, prvi put zajedno, u neobičnoj kombinaciji violine i gitare. 

Melita i Danijela svoje su virtuozno umijeće, na gitari i violini, spojile u jednu melodiju, u monumentalnom prostoru crkve svetoga Donata u Zadru, pripremajući se za prvi zajednički nastup.

Melita, članica Zagrebačkoga gitarističkog kvarteta, dobitnica je prestižnih nagrada te vrsna interpretatorica djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Uz nastupe na koncertima diljem Europe i svijeta, uspješno se bavi i pedagoškim radom, i to ne samo u zadarskoj Glazbenoj školi. O tome svjedoče i majstorski sati održani na sveučilištu u Južnoj Africi, u Pretoriji, i Alabami te na međunarodnom Festivalu gitare u Bruxellesu.

Danijela je postala članica zadarskoga komornog orkestra već s 11 godina. Doktorirala je na violini, radi na Sveučilištu u Sjevernoj Karolini i svoj glazbeni talent prenosi svijetom. 

Nakon Zadra, Melita i Danijela planiraju u duetu obići svjetske pozornice.

Više pogledajte u videoprilogu.