HEP-ova uprava nabavlja novih 1500 vozila

I dok država muku muči kako riješiti sve veći dug i pokrpati rupu u proračunu, u HEP-u čini se, nemaju problem s trošenjem novca. Javnost je uznemirila najava Uprave te tvrtke o kupnji više od 1500 novih automobila. S druge strane, radnici HEP-a ostali su bez kolektivnog ugovora.

HEP-ovi sindikalci ističu da radnicima na terenu trebaju dobri automobili, ali problem vide u tome što se novi automobili kupuju i za srednji i visoki menadžment. Prema njihovim tvrdnjama, dvjestotinjak zaposlenih u HEP-u ima odluku o korištenju službenog automobila u privatne svrhe, HEP im plaća ENC, gorivo, kupuje gume. 

1550 vozila HEP će stajati više od 230 milijuna kuna. Vozni park, kažu, obnavljaju isključivo zbog starosti i skupog održavanja postojećih automobila.

Uprava HEP-a više ne uživa potporu sindikata. Nisu samo automobili problem, tvrde da su baš zbog bahatosti Uprave nakon 18 godina ostali bez kolektivnog ugovora. Ova Uprava HEP-a, a i ona na čelu s gospodinom Koračevićem u dvije je godine potrošila otprilike pet milijardi kuna planiranih za investicije a nije pokrenut ni jedan investicijski objekat, izjavio je Dubravko Čorak, predsjednik Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata.