Grabar Kitarović: Neka Milanović počne raditi svoj posao

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je predsjedniku Vlade Zoranu Milanović da se počne baviti svojim poslom, a ne brine o njenom.

Grabar Kitarović je u pratnji predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka poslijepodne doputovala u Sinj gdje će nazočiti 299. Sinjskoj alki, što je njihovo prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti otkako ju je HDZ kandidirao za predsjednicu Republike.

Na upit kako će izgledati njen današnji susret u Sinju s protukandidatom, predsjednikom republike Ivom Josipovićem, Grabar Kitarović je rekla da ne zna jer ima jako puno ljudi. Obećala sam prošle godine da ću biti tu i to mi je najvažnije, rekla je.

Karamarko: Milanovićeva izjava o Kolindi Grabar Kitarović govori o njemu

Predsjednik HDZ-a izjavio je kako izjava predsjednika Vlade Zorana Milanovića da je HDZ-ova kandidatkinja na izborima za predsjednika Republike Kolinda Grabar Kitarović u lošem društvu, govori o Milanoviću a ne HDZ-u. Zamoljen za komentar nenazočnosti premijera Milanovića današnjoj Sinjskoj alci, Karamarko je rekao kako to ne bi komentirao. Ne bih komentirao, slobodan (je) čovjek, slobodno vrijeme - neka radi što hoće, protumačio je Karamarko Milanovićevu nenazočnost današnjim svečanostima Sinjske alke.

Karamarko je novinarima rekao kako će iduće godine, kada se slavi 300. obljetnica Sinjske alke, Kolinda Grabar Kitarović uručiti slavodobitniku štit, kojeg tradicionalno uručuje predsjednik Republike.

Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović su sa stranačkim suradnicima po dolasku u Sinj najprije posjetili franjevački samostan i Svetište Gospe Sinjske.