Završeno 60. Splitsko ljeto

Dodjelom nagrade Judita violinistu Marcu Grazianiju i glumcu Nikoli Ivoševiću za najvrjednija umjetnička ostvarenja u glazbenom i dramskom program jučer navečer na Peristilu je završeno 60. Splitsko ljeto.

Festival je zatvorenim proglasio župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, zatim je spuštena festivalska zastava. Nazočio je predsjednik Republike Ivo Josipović, te gradonačelnici Splita i Zagreba Ivo Baldasar i Milan Bandić. Na svečanosti zatvaranja festivala upriličen je i koncert Zagrebačke filharmonije.

Kako se navodi u obrazloženju ocjenjivačkog suda Judita za glazbeni doseg daruje se violinist Marcu Grazijaniju, solistu u koncertu za violinu i orkestar u D-molu Patra Iljiča Čajkovskog.

Za laureata Nikolu Ivoševića, dugogodišnjeg člana Drame HNK u Splitu u obrazloženju ocjenjivačkog suda navedeno je da je razotkrio gledateljstvu lik Jaga u Shakespeareovu Otelu kao osobu u kojoj stoluje sama ideja mržnje.

Ravnatelj Splitskog ljeta Tonči Bilić je izjavio kako je ostvaren cilj jer je jubilarno 60. Splitsko ljeto imalo reprezentativan program.

Nakon završetka 60. Splitskog ljeta van konkurencije koncert su izveli balkanska etno-atrakcija Braća Teofilovići uz glasovitog gitaristu Miroslava Tadića.