Grabar Kitarović: Vlada pogrešno postupila nametanjem ploča

Na trsatskom svetištu predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović izjavila je novinarima da prihvaća odluku Ustavnog suda o referendumskom pitanju o ćirilici.

Rekla je da je Ustavni sud uputio i na to da su dijalog, snošljivost i povjerenje važni te da je Vlada nametanjem ćiriličnih ploča postupila pogrešno.

Znate, da je meni netko ubio djecu, ne znam bih li uspjela oprostiti. Oni su oprostili, ali nisu zaboravili i nemojmo dirati te stare rane, rekla je novinarima Kolinda Grabar Kitarović nakon jučerašnje središnje svete mise u povodu proslave Velike Gospe u Svetištu Majke Božje Trsatske.

Grabar Kitarović je pozvala da se s Vukovarcima razgovara o njihovim stvarnim problemima počevši od prava silovanih žena, muškaraca i djece, do obnove i otvaranja novih radnih mjesta.

Meni je taj čin nametanja ćiriličnih ploča od strane Vlade izgledao kao da se ljudima pokušava silom nešto nagurati, i to nije bio otpor prema manjinama i prema dijalogu, to je bilo otpor prema nametanju nečega s više instancije umjesto da se otišlo među ljude i razgovaralo s njima, zaključila je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.

Dodala je kako sada ima vremena da se o tome odluči i da se preispitaju sve zakonske odredbe.