Senzacionalan uspjeh mladoga hrvatskog baritonskog dvojca!

Senzacionalan uspjeh našega mladog baritonskog dvojca Matije Meića i Leona Košavića u Helsinkiju. Osvojili su drugo i treće mjesto na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja opernih pjevača. Meić je proglašen i najboljim baritonom te ovjenčan posebnim priznanjem. 

Leonu je 23, Matiji 27 godina. Obojici je Helsinki bio velik zalogaj, ali ispostavilo se da su i za njega spremni. Na natjecanje se prijavljuje oko 400 pjevača iz cijeloga svijeta, a oni izaberu njih 60-ak. Među njima i hrvatski dvojac. U žiriju su velika glazbena imena. Slijede tri kruga natjecanja sa zahtjevnim programom od oratorija, preko lida do opernih arija.

Matija Meić znao je kako oduševiti Fince. Jedini je otpjevao i jednu pjesmu na finskom jeziku, što mu je donijelo posebnu nagradu. Čak je dobio nekoliko poziva da održi recital finskih pjesama u Finskoj. Korejski tenor Beomjin Kim osvojio je prvo mjesto, ali zato je Matiji pripalo prvo među 12 baritona.

Leon Košavić još uvijek s nevjericom govori o svom uspjehu. Navodi da je ovo ispunjenje snova. Treće mjesto donijelo mu je i nove angažmane. Agentima je preko noći, baš kao i Matija, postao zanimljiv, a uslijedio je i poziv helsinške opere za nastup u 2016.

Zapamtite ih, to su dečki koji dolaze!