Koprivnica se vratila u srednji vijek

Zavladali su Koprivnicom mušketiri, haramije i vitezovi. Podignuli su šatore i kule. U spektakularnom scenskom prikazu uprizoren je napad na Koprivnicu.

Tako se grad vratio u srednji vijek. Na gradskim bedemima, nekadašnjoj utvrdi obrane od Turaka, održava se najveća turistička manifestacija u Podravini i Prigorju - Renesansni festival.

Manifestaciju je posjetio i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Zadovoljan je u kojem smjeru ide domaći kontinentalni turizam.

Turistički djelatnici na kontinentu ne mogu prodavati sunce i more, ali zato su ovdje u Koprivnici dobro predstavili život u srednjem vijeku.

Renesansni festival odavno je prerastao u međunarodni pa je sve više kostimiranih sudionika, ali i posjetitelja. Traje još danas. Ulaz se plaća samo jednu kunu. Događaja ima cijelog dana, a najatraktivnije je noću kada se održava scenski prikaz napada na renesansnu Koprivnicu.

U videopriogu pogledajte atmosferu u srednjovjekovnoj Koprivnici koju vam je dočarala videonovinarka HRT-a Andrijana Gregur.