Humanitarna prodajna izložba Mihanovića u Zadru

U Zadru, u Gradskoj loži, sinoć je otvorena humanitarna prodajna izložba poznatoga hrvatskog umjetnika s američkom putovnicom Zvonimira Mihanovića. Hiperrealist, čija djela dosežu astronomske iznose, za tu je prigodu darovao 10 grafika, a sav prihod namijenjen je zadarskoj Ligi protiv raka iz koje upozoravaju na sve veći broj slučajeva malignih bolesti.

Galeristica i članica predsjedništva udruge Mirka Batur istaknula je kako je riječ o iznimnoj prigodi. Mihanović je, istaknula je, priznat diljem svijeta.

Izložba traje mjesec dana, a ako bude veći interes, možemo je i produljiti. Budući da je riječ o grafikama koje se rade u više primjeraka, neće biti problema - svatko će moći kupiti svoj primjerak, rekla je, dodajući da je cijena grafika pet tisuća kuna.

Liga protiv raka svojim akcijama godinama oprema zadarsku Opću bolnicu te educira građane o važnosti razumijevanja malignih bolesti, kojih je posljednjih  godina sve više. Samo je u proteklih pola godine u Zadarskoj županiji dijagnosticirano 500 novih slučajeva.