Na 22. bjelovarskom sajmu više od 500 izlagača

Najveću i najvažniju manifestaciju za hrvatsku poljoprivredu, na kojoj se predstavlja više od 500 izlagača iz 17 hrvatskih županija i 17 stranih zemalja, 22. bjelovarski sajam, otvorio je ministar gospodarstva Gordan Maras.

Tom je prigodom ministar Maras istaknuo kako treba dati potporu proizvođačima jer je gospodarska situacija teška. Izrazio je uvjerenje da idemo u dobrom smjeru.

Osvrćući se na jučerašnje najave iz Vlade o promjenama granice za plaćanje PDV-a, Maras je ocijenio kako je riječ o najvažnijoj mjeri unatrag deset godina. Ta će mjera malim poduzetnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pomoći da ne moraju platiti PDV nakon ispostave računa nego tek nakon naplate računa, što će izravno osjetiti gotovo 150.000 ljudi, rekao je Maras.

Tradicionalno se na jesenskom bjelovarskom sajmu predstavljaju najznačajniji poslovni subjekti u poljoprivredi, obrtništvu, gospodarstvu, lovu, ribolovu, ekologiji i ruralnom turizmu. 

U sklopu 22. međunarodnog jesenskog bjelovarskog sajma održat će se i državna stočarska izložba na kojoj će biti predstavljeno više od 500 najboljih grla 22 hrvatska uzgajivača, a održava se i sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma - LOREKO.