Glumci Tara Rosandić i Pero Juričić - najhistrioni

U Histrionskom domu na večerašnjoj će svečanosti glumcima Tari Rosandić i Peri Juričiću biti uručene nagrade Najhistrion za kazališnu sezonu 2013. /2014.

Scenskim šarmom, talentom, vještinom transformacije te glazbenim i pjevačkim umijećem Tara Rosandić već godinama osvaja histrionsku publiku. Ove je godine u ljetnim mjesecima odigrala 48 predstava i to u Gosponu Vinskom OpatovinskomŠkandalu na vuglu Vlaške i Koturaške, Zagrebačkom orkestru te u Mukama po Iveku, stoji u obrazloženju nagrade.

U Histrionima je od 2001. Započela je kao razvođačica i garderobijerka, kada ju je zapazio Dražen Ferenčina i 2002. joj povjerio malu ulogu u "Romeu i Juliji". Već iduće godine u "Ljubici", koju je režirao Georgij Paro igra ulogu Milke. Nakon još nekoliko manjih uloga upisala je Akademiju dramskih umjetnosti na kojoj je diplomirala prošle godine.

Za ulogu Lene u Berlinskom zidu Amira Bukvića dobila je nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju glumicu do 28 godina.

Najhistrion za 2013./2014. Pero Juričić prvi je put na Opatovini glumio 1998. u predstavi Tajna Krvavog mosta. Iako je u to vrijeme već bio afirmirani glumac, svoj je angažman u Histrionima shvaćao kao novi glumački izazov te je svaku ulogu igrao sa strašću i znatiželjom, kao da je na početku karijere. Titulu najhistriona donijela mu je uloga Bore Potrebice u Mukama po Iveku u koju je ovog ljeta 'uskučio' tek nekoliko dana, priopćeno je iz Histriona.