Svečani mimohod sudionika vinkovačkih jeseni

Oko 3500 članova iz 79 kulturno-umjetničkih društava (KUD) i folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koji njeguju hrvatski izvorni folklor prošlo je danas ulicama i trgovima Vinkovaca u svečanom mimohodu sudionika 49. vinkovačkih jeseni i reviji konjskih zaprega. 

Riječ je o središnjoj i najmasovnijoj priredbi te manifestacije tradicijske kulture, koje se ove godine održava od 12. do 21. rujna pod geslom "Široka je slavonska livada". 

Uz članove KUD-ova i folklornih skupina, u svečanom mimohodu, koji je otvorio vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, prošlo je i 50 konjanika te 25 konjskih zaprega. Na vinkovačkim trgovima i ulicama promatrao ih je velik broj gledatelja. Tom prigodom Karlić je poručio da su Vinkovačke jeseni bile i ostale simbol svehrvatskog zajedništva i očuvanja tradicijske baštine.

Nakon mimohoda, na Trgu bana Josipa Šokčevića, stadionu HNK Cibalije te oko kružnog toka na ulazu u stadion svi sudionici i posjetitelji zaplesali su veliko šokačko kolo kako bi s Vinkovačkih jeseni poslali poruku zajedništva i jedinstva. 

Svečanost zatvaranja 49. vinkovačkih jeseni održat će se navečer na Trgu bana Josipa Šokčevića.