Tonkica Palonkica odsad i u kazalištu

Kultna emisija Hrvatskoga radija i autora Mladena Kušeca "Tonkica Palonkica frrrr" dobila je svoju kazališnu inačicu - predstavu istog naziva. Na sinoćnjoj premijeri u zagrebačkom kazalištu "Žar ptica" orili su se pjesma i smijeh.

Tonkica Palonkica je djevojčica koja živi u dječjim snovima. Ona je srećonoša, pomaže djeci kad im je najteže. Dva dječaka i jedna djevojčica usnuli su vrlo neobičan san. Našli su se u čudesnoj zemlji snova koja je bila vrlo zanimljiva, ali su shvatili da su nešto zaboravili. Nisu se nikako mogli sjetiti kako se zovu. Izgubili su svoja imena. Na putu kroz zemlju snova susreću djevojčicu koja tvrdi da je Tonkica Palonkica. Tonkica im ispriča priču kako je ostala bez svojih točkica i tako izgubila svoje čarobne moći. Ostala je bez onoga što joj je najvažnije, mogućnosti da bude sretna i donosi sreću drugima. Tonkica Palonkica želi pronaći prijatelje koji je vole baš onakvu kakva jest i koji vjeruju da im upravo ona, ovakva djevojčica, zna i može donijeti sreću.

Kratak je to sadržaj predstave o prijateljstvu, dobru i zlu, pravdi i nepravdi i svemu onom što je čovjeku potrebno da bi postao zrela i odgovorna osoba.

Predstavu je režirao Robert Raponja, a igraju Amanda Prenkaj, Justina Vojaković Fingler, Zoran Pribičević, Filip Vidović i Ante Krstulović.