Kobane - masakr pred očima cijelog svijeta

U Kobaneu, gradu na sirijsko-turskoj granici, vode se ulične borbe za svaku kuću između radikalnih džihadista Islamske države i kurdskih branitelja. Petsto branitelja grada dosad je poginulo, a 200 tisuća ljudi izbjeglo u Tursku.

Američka vojska izvela je šest zračnih udara protiv džihadista Islamske države u blizini Kobanea u petak i subotu, objavilo je američko središnje zapovjedništvo. Američke i nizozemske snage također su izvele tri zračna udara protiv ciljeva IS-a u Iraku blizu Tal Afara i Hita, piše u priopćenju središnjeg zapovjedništva. U napadima u blizini Kobanea pogođena je jedna borbena pozicija IS-a i tri manje postrojbe, oštećen je jedan zapovjedni centar i uništena tri kamiona, dodaje se u priopćenju.

Džihadisti pogubili iračkog novinara

Teroristička organizacija Islamska država (IS) pogubila je u javnosti iračkog novinara, njegova brata i još dvojicu civila sjeverno od Bagdada. Džihadisti su ubili Raada al-Azawija, kamermana (37) koji je radio za mjesnu lokalnu televiziju Sama Salahedinea, i još tri osobe u Samari, istočno od Tikrita. Novinari bez granica navode da je ubijenog oca troje djece džihadistička skupina otela 7. rujna. IS je na sjeveru zemlje jučer pogubio devet osoba koje je optužio za veze sa sunitskim antidžihadističkim skupinama.