Josipović: Hrvatska treba nove temelje

Hrvatska treba ozbiljne reforme, a možda i nove temelje, poručio je predsjednik Ivo Josipović sa Središnjeg odbora HNS-a.

Mislim da bez straha trebamo ući u raspravu o tome kakva je naša Hrvatska u idućih deset, dvadeset godina, rekao je Josipović. Danas smo jednom nogom u postideološkom društvu, društvu u kojem se još prelamaju povijesne dileme i prijepori, ali i društvu koje želi vidjeti bolju budućnost, naglasio je predsjednik.
Ponosan je što ga je veći broj političkih stranaka prepoznao kao svog predsjedničkog kandidata, "čak i one u konkurentskom odnosu". To prepoznajem ne samo kao povjerenje meni, nego i kao zajedničku želju da ustrajemo na izgradnji Hrvatske kao demokratske i uspješne države, rekao je Josipović.

Potpora HNS-a puno mu znači jer je riječ o stanci koja je pokazala da ima viziju, da razmišlja o budućnosti.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić naglasila je važnost skorih izbora za predsjednika Republike. Smatra da Hrvatska ima prostora, volje i političke snage za građansku opciju, za politički projekt koji cijeni sve ljude, prepoznaje ih po angažmanu, dobroti, volji. Poručila je i kako je neobično važno da se u politici što manje laže, bude ciničan, manipulira ljudima.

Ljudi moraju imati pravo i slobodu izabrati svoju budućnost, a ne stalno biti vraćani u neka bivša vremena, teme, rekla je Pusić.