Josipović na otvaranju znanstvenog skupa "Simbol, identitet i Domovinski rat"

Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu održava se znanstveno-stručni skup 'Simbol, identitet i Domovinski rat'. Na otvaranju je bio i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Ova je tema nedovoljno istražena i vaš napor da se ona istraži veliki je doprinos znanosti, poručio je Josipović. Istaknuo je važnost očuvanja simobičke baštine Domovinskog rata. 

Naglasio je kako teme ovoga skupa - kulturni identitet i simboli umjetnosti u Domovinskom ratu (razglednice, fotografije, plakati, glazba, novine), vojni identitet i simboli u Domovinskom ratu (spomenici, zastave i znakovlje, službene odore), pridonose i upoznavanju i razvoju heraldike i veksilologije te srodnih područja istraživanja.

Predsjednik smatra i da skup doprinosi razvoju važne sociološke discipline sociologije vojske i rata koja se, zahvaljujući malom broju entuzijasta istraživača, od kojih su neki bili i branitelji, uspješno razvija na Zagrebačkom sveučilištu.

Skup su otvorili zamjenik pročelnika Odsjeka za sociologiju Dragan Bagić i predsjednik Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva Željko Heimer.