J.K. Rowling objavila šest novih priča o Harryju Potteru

Britanska spisateljica J.K. Rowling objavila je na web-stranici Pottermore šest novih priča o životu u svijetu čarobnjaka izazvavši 17 godina nakon objave prvog romana o Harryju Potteru golemo uzbuđenje na internetskim društvenim mrežama.

U povodu lansiranja interaktivne verzije svoje pete knjige o malome čarobnjaku Harry Potter i Red feniksa na Pottermoreu, web-stranici posvećenoj dosad nepoznatim dijelovima tog serijala i novim pristupima njegovim već poznatim dijelovima, Rowling je otkrila nove pojedinosti o zloj profesorici u školi vještičarenja i čarobnjaštva Hogwartsu Dolores Umbridge.

Dugo iščekivani novi unosi autorice najprodavanijih knjiga u povijesti odmah su postali, 17 godina od objave prvoga dijela Harry Potter i kamen mudraca 1997., glavna tema na Twitteru, piše britanski Telegraph.

Dolores Umbridge prvi se puta pojavljuje upravo u nastavku Harry Potter i Red feniksa na Harryjevu suđenju zbog neovlaštene upotrebe magije, kao vještica koja radi u Ministarstvu magije kao pomoćnica ministra. Zatim postaje profesorica obrane od mračnih sila na Hogwartsu i jedan je od najomraženijih likova u cijelom serijalu.

Dolores je jedan od likova prema kojima osjećam najčišći prezir, napisala je Rowling u zaključku svojeg unosa. Otkrila je također da je za taj lik inspiraciju pronašla u stvarnoj osobi.

Priča o Dolores Umbridge najduža je od šest novih unosa koje je Rowling postavila na web-stranicu, a u kojima među ostalim piše o čarobnim i tajanstvenim bićima Testralima, mračnoj povijesti čarobnjačkog zatvora Azkabana, razmišljanjima profesorice Sibylle Trelawney, pojedinostima o svim ministrima magije u povijesti čarobnjačkog svijeta kao o i prastaroj čarobnjačkoj praksi 'Naming Seers'.

Njezini su tekstovi razbacani po Pottermoreu i, iako su obilježeni crvenom bojom, zbog čega ih je donekle lakše naći, to nije dovoljno da bi se doista otkrilo što spisateljica poručuje.