Sviličić objavio svoj prvi roman

Hrvatski redatelj filma 'Takva su pravila', koji posljednjih mjeseci ubire nagrade po svjetskim festivalima, Ognjen Sviličić, prvi put javnosti se predstavlja kao pisac. I to na Interliberu rmanom "Glava velike ribe.

Odlučio sam se za knjigu, a ne za film jer ono što sam odlučio napisati nije bilo snimljivo: odvijalo se u glavama likova... I nisam znao kako to snimiti, možda netko bude znao, rekao je Sviličić.

Dodaje - i jeftinije je od filma. A svoj literarni prvijenac pisao je dvije i pol godine, paralelno sa snimanjem filma 'Takva su pravila'. Inspiraciju je i za korice pronašao u svakodnevici. Kroz koju nas vodi branitelj Traktor. Kako kaže, htio napraviti roman o gubitnicima tranzicije, ljudima koji više ne znače ništa ovom društvu. U toj priči, u kojoj s ereflektira Hrvatska danas i sva njezina tranzicijska problematika, ima toplinu kakvu Sviličić pruža u svojim filmovima.

Iako ekranizaciju priče o dvojici braće i jednoj ženi prepušta drugima, prvi čitatelji već drže sretnice za novu literarnu avanturu iz pera tog redatelja.