[VIDEO] Natpisom uzvratili upravi riječkog HNK

Na pročelju zgrade HNK Ivana pl. Zajca jutros su se pojavila dva natpisa. Uprava HNK postavila je veliki natpis "Hrvatsko apolitičko kazalište", a nakon toga riječki dragovoljci "A" bojne 111. brigade HV-a "I reći ću vam samo jednu stvar - zapamtite Vukovar 18. 11. 1991."

Riječka oporba dogovara raspravu o Frljiću


Desetak riječkih dragovoljaca postavilo je natpis ispod prve poruke iznad glavnog ulaza u zgradu. Kako su dragovoljci rekli novinarima, natpis su postavili želeći odati poštovanje i pijetet žrtvama u Vukovaru prije 23 godine.

Na postavljanje na pročelju kazališta su se odlučili, rekao je Tomislav Tomečić u ime skupine dragovoljaca, zato što je to javni objekt kojem je funkcija da iskazuje građanska mišljenja. Ako su dosad tu postavljane poruke, mislimo da smo i mi odaslali dobru poruku, istaknuo je i poručio: Kazalište je naše, kao što je to Frljićevo, Obersnelovo ili bilo čije drugo.

Nakon toga su se razišli. Uprava kazališta, to jest intendant Oliver Frljić i njegov prvi suradnik, glavni dramaturg Marin Blažević nisu željeli komentirati natpis dragovoljaca i njegovo postavljanje.