Završen jubilarni deseti Jazz Ex Tempore

Koncertom sudionika projekta Jazz Ex Tempore u Villi Angiolini u Opatiji sinoć je završeno jubilarno deseto izdanje u kojem su zajednički muzicirali glazbenici iz Hrvatske, Španjolske i Velike Britanije.

Tijekom jednotjednog boravka u Opatiji, publici su se predstavili majstor sviranja na usnoj harmonici Španjolac Antonio Serrano, koji je surađivao s gitaristom Pacom De Lucijom u njegovu sastavu sve do smrti velikog gitarista, te pijanist Albert Sanz, također Španjolac, koji redovito nastupa s Alom Fosterom i Javierom Colinom.

Ovogodišnji tim upotpunili su basist Dorian Lockett iz Velike Britanije, inače jedan od osnivača i predavača na Dordogne Jazz Summer School u Francuskoj, Camden Institutu, Kingswayu i Morley Collegeu u Londonu, zatim umjetnički voditelj projekta multiinstrumentalist Elvis Stanić te riječki bubnjar Branimir Gazdik.

U proteklih deset godina u projektu je sudjelovalo 39 umjetnika iz 24 države svijeta. Jazz Ex Tempore navodi umjetnike najrazličtijeg kulturnog, teritorijalnog, svjetonazornog i umjetničkog porijekla da zajedno žive, surađuju i zajedno stvaraju glazbu, istaknuo je Stanić u najavi manifestacije.