"Dream of life" predstava godine Teatra.hr

Nagrada za predstavu godine Teatar.hr na svečanoj dodjeli Nagrada publike tog portala za postignuća u izvedbenim umjetnostima sinoć u zagrebačkoj Tvornici kulture dodijeljena je predstavi "Dream of life" Senke Bulić i Ivice Buljana, dok su izvođačima godine proglašeni Edina Pličanić i Ozren Grabarić.

Predstava-glazbeni performans "Dream of life" o umjetničkom iskustvu Patti Smith u produkciji Hotela Bulić proglašena je najboljom po izboru 37 posto publike u kategoriji u kojoj se biralo bez obzira na žanr, format ili ciljanu publiku.

Izvođačem godine publika je proglasila glumca Ozrena Grabarića, koji je u utrci za tu titulu s osvojenih 47 posto glasova nadmašio Guilhermea Gameira Alvesa, Dražena Čučeka, Krešimira Mikića i Stipu Kostanića.

Edina Pličanić izabrana je najboljom izvođačicom godine s 32 posto osvojenih glasova u konkurenciji u kojoj su još bile Senka Bulić, Sandra Lončarić Tankosić, Ivana Roščić i Nina Violić.

Publika je glasovala u deset kategorija od onih za najbolje predstave i izvođače, pa do kategorija osobe i skandala godine ili pak najprecjenjenije produkcije u sezoni.

Nagrada publike u kategoriji redatelja/koreografa dodijeljena je Saši Božiću, dok je tekst "Žene u crvenom" Davora Spišića proglašen najboljim novim dramskim tekstom.

Festivalom godine proglašen je BITEF Beogradski internacionalni teatarski festival, nezavisnim kazalištem godine zagrebački Hotel Bulić glumice Senke Bulić, a osoba godine po mišljenju 51 posto publike nedavno je preminula glumica Ana Karić, što su okupljeni pozdravili velikim aplauzom.

Nagradu publike za najprecjenjeniju produkciju godine osvojila je opera "Aida" u produkciji Splitskog ljeta, redatelja Dražena Siriščevića, čiji je doživljaj publika ocijenila u golemom nesrazmjeru s njezinom medijskom i kritičkom recepcijom.

Na negativan način domaće izvedbene umjetnosti i sustav njihova funkcioniranja u protekloj je godini po mišljenju 39 posto publike ponajviše obilježio udio kulture u Državnom proračunu od 0,49 posto, što je tako proglašeno Skandalom godine.