[VIDEO] Vukšić: RH je američko-berlinsko-briselska pudlica

Hrvatski sabor zasjedanje je počeo stankom na zahtjev Jadranke Kosor i još nekoliko klubova kako bi se osvrnuli na slučaj ratnog zločinca Vojislava Šešelja i prijedlog Kluba Europske pučke stranke, na inicijativu potpredsjednika Odbora za vanjske poslove Andreja Plenkovića, o uvrštavanju na dnevni red Europskog parlamenta hitne rezolucije "Srbija: slučaj optuženog ratnog zločinca Šešelja".

Miljenić o Šešelju: Spodoba veliča četništvo i ništa se ne događa - audio


Šešelj: Namjerno sam priopćenje o Vukovaru poslao samo hrvatskim redakcijama

Saborski klubovi, kako neslužbeno doznajemo, trebali bi se sastati u ponedjeljak i usuglasiti deklaraciju kojom osuđuju puštanje Vojislava Šešelja na slobodu. Cilj je da Sabor do četvrtka raspravi i izglasuje tekst deklaracije. Zatim bi se ona poslala u Bruxelles, gdje će se taj dan prihvatiti rezolucija koju su inicirali hrvatski europarlamentarci.

Ovo je priča o hrvatskoj vanjskoj politici koje nema. Hrvatska je američko-berlinsko-briselska pudlica, a kako oni Šešelju nisu ništa rekli, zaspala je i naša vanjska politika, ustvrdio je Branko Vukšić. Mlaku reakciju Hrvatske tumači dokazom da Vlada nema odgovornosti prema žrtvama i državi. Vukšić se ne čudi šutnji službene Srbije jer su i Nikolić i Vučić Šešeljevi puleni. Poručuje da se zločinci poput Šešelja ne puštaju na slobodu; za njih, ako su bolesni, postoje zatvorske bolnice.

Zašto šute čelnici susjedne države? Vjerojatno je jedan od razloga strah, ali svakako ne treba smetnuti s uma činjenicu da su oni njegova politička djeca, izjavila je Jadranka Kosor. Boro Grubišić (HDSSB) poručio je kako Škabrnja, Voćin, Zadar, Slavonski Brod i ostali ne zaslužuju šutnju ni Vlade, ni premijera ni ministrice vanjskih poslova. Gordan Jandroković (HDZ) upitao se kako naša zemlja, koja je prošla velikosrpsku agresiju i nakon teških pregovora postala članica EU-a, danas bespogovorno daje Srbiji potporu za ulazak u EU. To nije ni moralno ni politički opravdano, dodao je. Haški sud je ovom odlukom kapitulirao pred Vojislavom Šešeljem, poručila je Vesna Škare Ožbolt.