Film "Iza sna" snimljen sa 100.000 kn od 4. prosinca u kinima

Dugometražni igrani film Iza sna, priča o mladiću razapetom između životnih obveza i vlastitih želja, snimljen u nezavisnoj produkciji sa sto tisuća kuna, premijerno će se prikazati 1. prosinca, a tri dana poslije kreće u kinodistribuciju u Cineplexx i art kinima u Hrvatskoj.

To je priča mladoga čovjeka koji se našao na životnom raskrižju pritisnut različitm problemima, od braka, djece do novca, koje pokušava riješiti dječačkim snom da postane glazbenik i brzom zaradom, pljačkom benzinske pumpe, a na kraju se mora vratiti na početak odakle je krenuo, rekao je redatelj filma Igor Filipović Fila u razgovoru za Hinu.

Film je snimljen u samo sedamnaest dana, u nezavisnoj produkciji i sredstvima od sto tisuća kuna, no Filipović kaže kako nije riječ o niskobudžetnom filmu.

Cijeli rad, odnos ekipe i tehnika s kojom smo radili bili su visokobudžetni, svaki čovjek koji je sudjelovao na filmu uložio je dio svog vremena i truda, to su profesionalci u svom poslu koji nisu bili plaćeni, ali su se jednako odnosili prema poslu kao da su bili plaćeni, istaknuo je. Da je filmska ekipa bila plaćena, film bi stajao oko 4,5 milijuna kuna, dodao je, najavivši da će ga prijaviti na idući HAVC-ov natječaj za gotovi projekt.

Prema njegovim riječima, zasad nema planova za promociju filma na festivalima jer je film namijenjen publici, čime im je, napomenuo je, uskraćen velik broj festivala koji traže art filmove. Mi smo radili za to da publika izađe iz kina i kaže da je pogledala dobar film, naglasio je.

Nagrađivani kazališni i filmski glumac Borko Perić u glavnoj je ulozi Tihog koji u želji da prihvati nadolazeće promjene odgovore na svoje životne dileme pokušava dobiti uz pomoć problematičnog prijatelja, sitnog kriminalca Pavla (Dušan Bućan) te paralelno i u ostvarivanju glazbene karijere, u čemu ga vodi producent Sanjin (Krunoslav Belko). Dok čeka važan koncert, ali i pljačku benzinske postaje za koju nije siguran želi li je, propituje svoju vezu s trudnom djevojkom Lanom (Ana Vučak), koja želi da se odsele iz grada i uzgajaju ekohranu.

Producent filma je Matija Jakšeković iz Jamat produkcije, a koproducenti Interfilm i Embrio Production. Direktor fotografije je Goran Legović, originalnu glazbu potpisuju Dražen Kvočić i Pavle Vidaković. Film u distribuciju kreće preko Continental filma.