Obilazak Miroa uz čašu španjolskog vina

U sljedeća dva mjeseca Umjetnički paviljon organizira privatni posjet izložbi Joana Miroa izvan radnog vremena - za skupine posjetitelja pripremljena je posebna ponuda u okviru koje je osigurano stručno vodstvo, ali i čaša španjolskog vina.

U Umjetničkom paviljonu otvorena izložba djela Joana Miroa

Takav obilazak moći će se ostvariti do 31. siječnja iduće godine, od utorka do subote od 20 sati do 21,30 sati, a cijena je, ovisno o broju posjetitelja, od 3000 kuna za grupu do 20 osoba do 7000 kuna za najviše 60 osoba, a iznad toga cijena je na upit.

Ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić kaže kako je takva praksa u inozemstvu uobičajena, osobito kod tako atraktivnih izložbi. To je dobrodošla novina jer kod izložbi koje su skupe poput Miroa određeni dio publike zainteresiran je za grupni ekskluzivni posjet, pa smo osmislili paket u koji je uključena čaša vina, možda i grickalice, rekla je Poklečki Stošić za Hinu.

To nije elitistički projekt jer se ponajprije odnosi na tvrtke koje bi takav obilazak u predblagdansko i blagdansko vrijeme mogle ponuditi poslovnim partnerima, a nije niti namijenjena pojedincima. Ne znam koliko će ponuda zaživjeti s obzirom na gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, no vrijedi probati, ustvrdila je.

U dosadašnja dva mjeseca izložbu "Joan Miro: remek-djela iz Fundacije Maeght" pogledalo je između 18.000 i 20.000 posjetitelja. Značajan je i broj posjetitelja iz inozemstva, osim turista koji dolaze sa svih strana svijeta prilikom posjeta Zagrebu, a kao zanimljivost ističe skupinu ljubitelja umjetnosti koji su na izložbu došli charter letom iz Skopja.

Ravnateljica je najavila da za Noć muzeja, 30. siječnja, Umjetnički paviljon neće imati poseban program, jer prema ugovoru s Fundacijom Maeght broj posjetitelja na Miroovoj izložbi odjednom smije biti između 50 i 80.

Izložba "Joan Miro: remek-djela iz Fundacije Maeght', na kojoj je taj proslavljeni katalonski umjetnik predstavljen kroz četrdeset djela kao slikar, grafičar i kipar, bit će otvorena do 8. veljače.