Škola na otoku okružena vodom, a nema pitke!

Međunarodni je dan volontera. Svojim malim doprinosom i vi možete pomoći djeci u Africi. Centar za humanitarni rad, volontiranje i pomoć djeci i siromašnima u zemlji i svijetu - Plavi anđeo organizira cjelovečernji humanitarni događaj s afričkom glazbom. Novac će ići žednoj djeci Ugande, za spremnike za vodu.

Spremnici će se postaviti pokraj škole koja se nalazi usred Viktorijanskog jezera na jednom otočiću. Škola je porušena te će se obnoviti i postaviti ti spremnici. Otok je okružen vodom, ali nemaju pitku vodu!

Za jedan spremnik vode svojim mjesečnim donacijama pomogla je Pomorska škola iz Splita.

Humanitarka, volonterka, učiteljica joge i glazbenica na gongu Dragica Kopjar u tri godine rada svoje udruge Plavi anđeo posjetila je Ugandu, Nepal i Indiju.

Volontera nema puno jer oni koji se odluče za odlazak u misiju Afrike i Azije, sami plaćaju troškove puta, hrane i smještaja. Jedna od onih koji su prošle godine posjetili sirotište u Ugandi je i defektologinja Jadranka.

Prošle godine Udruzi Plavi anđeo priključila se i nova volonterka, studentica zaštite okoliša, koja mora proći još dosta priprema kako bi ostvarila svoju želju-odlazak u misiju, u Indiju.

U tri godine rada, putem udruge Plavi anđeo, u Afriku je u misiju otišlo petnaest volontera, a u Indiju dvoje. No, ni volontera, a ni pomoći, nikada dovoljno.