Odabrani ravnatelji Drame, Opere i Baleta HNK Zagreb

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu jednoglasno je za ravnatelje ansambala Drame, Opere i Baleta zagrebačke nacionalne kuće odabralo Ivicu Buljana, Nikšu Barezu i Leonarda Jakovinu, a novim poslovnim ravnateljem kazališta imenovan je Dorijan Naletina.

Na sjednici Vijeća, koje ima sedam članova, bilo ih je petero: Duško Ljuština i Snježana Abramović Milković (u ime Grada Zagreba), Vladimir Stojsavljević i Krešimir Seletković (u ime Ministarstva kulture), te Saša Ivaci (u ime Opere HNK). Oni su jednoglasno odabrali kandidate koje je predložila intendantica Dubravka Vrgoč.

Riječ je o priznatim kazališnim umjetnicima istaknute europske karijere, koji su nastupali na brojnim europskim pozornicama i upravo zbog toga sam ih i predložila, kako bismo zajedno od HNK-a Zagreb napravili pravi europski teatar, kazala je Vrgoč za Hinu.

Natječaj je 26. studenoga raspisala intendantica Vrgoč, nakon što je Kazališno vijeće u rujnu, na traženje Ministarstva kulture, poništilo prethodni natječaj jer Pravna služba HNK-a prilikom njegova raspisivanja nije uzela u obzir izmjene Zakona o visokom obrazovanju.

Novi ravnatelji funkcije preuzimanju 15. prosinca.