Jedva preživljavaju, a Bandiću uplaćivali po 90 tisuća kuna?!


Pet godina nakon predsjedničke kampanje izlaze na površinu detalji koji su zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića doveli do Remetinca.Istražitelji će od 120 Bandićevih donatora pokušati doznati odakle novac koji su uplaćivali na njegov privatni račun. Najviše donatora pojavilo se u okolici Metkovića. Neki od donatora u tom kraju ostali su zatečeni spoznajom da su se našli na popisu sponzora. Jedva sami spajaju kraj s krajem. Tvrde, toliko novca nemaju niti su ga ikad imali. No tko se krije iza uplatnica na njihova imena, saznat će se nakon svjedočenja.

Poznate su dugogodišnje dobre veze gradonačelnika Milana Bandića i bivšega gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jambe. Gradom kruže priče kako se ovih dana uvjeravaju svjedoci da kažu kako su dali ono što nisu.

Na popisu donatora našlo se i pola bivše gradske uprave Metkovića te neki od bivših direktora javnih poduzeća. Svi su oni s maksimalno dopuštenih devedeset tisuća kuna kao privatne osobe pomogli Milanu Bandiću. Mnogi od njih su u prijateljskim ili rodbinskim vezama s Jambom. 

Novac je navodno najprije stigao iz Zagreba, usitnio se, a onda preko poznatih i nepoznatih donatora ponovno vratio u Zagreb za predsjedničku kampanju. A da se na predsjedničkoj kampanji Milana Bandića nije štedjelo, poznato je. Utrošeno je, prema nekim procjenama, gotovo dvadeset milijuna kuna.

Tko je i kako uplaćivao novac, kako su birani fiktivni donatori? Tko je komu vraćao dug? Neka institucije rade svoj posao, rekao bi gradonačelnik Bandić.