Humanitarni koncert zbora Mozartine

Za kraj uspješne koncertne sezone Mozartine će u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici održati božićni koncert na kojem će nastupiti svi zborovi toga pjevačkog studija radi prikupljanja pomoći za jednogodišnju djevojčicu kojoj je potrebno hitno liječenje u Švicarskoj.

Taj pjevački studio okuplja više od dvije stotine djece i mladih, a na koncertu u Zagrebu nastupit će, uz glasovirsku pratnju Maria Čopora, Mini Papandopuline, dječji zborovi Papandopuline, Mozartine, Schubertine i Bachovine te djevojački zbor Mozartine.

Na programu koncerta su hrvatske i strane božićne pjesme te izbor iz sakralnog programa klasične glazbe.

Ulaz na koncert je slobodan, a pomoć u obliku dobrovoljnih priloga prikupljat će se tijekom koncerta za teško oboljelu Ivanu Radelić, koja je jedna od djece iz udruge Ljubav na djelu iz Klaićeve bolnice koja čekaju svoj red na liječenje. Mozartine pozivaju i sve one koji mogu da uplate za Ivanu na račun u Zagrebačkoj banci, iban: HR4523600003116328648.

Pjevački studio Mozartine osnovan je 1999. u Zagrebu i sastoji se od pet ansambla. U sklopu njega sada djeluju tri dječja zbora, djevojački zbor i ženski ansambl u kojemu su bivše članice djevojačkog zbora. Studio je ponajprije bio dječji zbor, no primanjem novih članica i odrastanjem postojećih zborovi su počeli širiti svoju prvotnu zadaću i prerasli su u pravi pjevački studio koji danas nudi zborsku aktivnost za pjevačice od šest do trideset godina.

Za Mozartine protekla je godina bila koncertno iznimno aktivna - nakon uspješnih koncerata tijekom engleske turneje dobile su emisiju o svom radu na trećem programu BBC radija, a nedavno su pjevale i u Europskom parlamentu u Bruxellesu. U svibnju su nastupale u Švedskoj, a tijekom godine imale su i desetak koncerata diljem Hrvatske.