U Trešnji anđeli tragaju za svojom himnom

Koja je to anđeoska himna i kako je nastala? Anđeli imaju krila, zar ne? Odgovore na ova pitanja daje nova predstava u dječjem kazalištu Trešnja. Namijenjena je djeci od sedam godina starosti, ali i roditeljima koji još u ovo doba godine ne znaju kako zvuči anđeoska himna.

Zvončići zvone ako čovjek pokaže dobrotu, plemenitost, hrabrost, požrtvovnost i zaboravi na sebe. Tim riječima Anđelak podupire američkog nastavnika matematike, odvjetnika, pjesnika i glazbenika Johna Pierponta ne bi li stvorio anđeosku himnu, koja postaje jednako popularna i među ljudima i anđelima. I danas je znaju sva djeca.Poznati hrvatski kazališni redatelj, Ladislav Vindakijević, primio se adaptiranog teksta autorice brojnih dramskih tekstova za djecu, Lade Martinac Kralj, koja je prije proučila biografiju autora Zvončića. Bogatu kostimografiju potpisuje Danica Dedijer, a anđeosku scenografiju akademski slikar i grafičar Ivan Duić. A djeci se u predstavi najviše sviđaju raznovrsni songovi, koje je napisao Elvis Stanić

Anđele koji tragaju za svojom svečanom himnom igraju Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Marijana Mikulić, Toni Šestan i mali anđeli dramske grupe matičnog kazališta. Predstava je prikladna za ove blagdanske dane, no na repertoaru Kazališta Trešnja ovu ćemo veselu priču o autoru Zvončića moći gledati cijele godine.