Održan tradicionalni "Božić u Ciboni"

Na tradicionalnom 26. božićnom koncertu "Božić u Ciboni" koji je sinoć održan u Košarkaškom centru Dražen Petrović, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaželio je svima sretan Božić i Božićem blagoslovljenu Novu 2015. godinu te poručio kako se sve mijenja tamo gdje se čovjek otvara Bogu.

Tamo gdje se čovjek Bogu otvara, sve se mijenja. Čovjek blizu Bogu je čovjek koji je bliz čovjeku. Čovjek ispunjen božićnom ljubavlju je čovjek koji gradi zajedništvo u svojoj sredini, poručio je kardinal Bozanić.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek zaželjela je svima radostan i blagoslovljen Božić, a Novu 2015. sretnu i ispunjenu zdravljem i zadovoljstvom.

Ovaj Božić proslavimo izgrađujući u sebi i šireći vjeru u ljubav, izgradnju čvrstih i iskrenih odnosa te zajedničko zalaganje za opće dobro, poručila je. U svojoj poruci ohrabrenja i nade papa nam je također poručio da izlaz iz ekonomske krize nije i ne može biti u sebičnoj brizi svakog od nas isključivo za samog sebe. Dapače, kaže kako upravo naši problemi mogu postati moćna sila koja nas može ujediniti i kako zajedno možemo prevladati strahove koji nas obuzimaju, istaknula je Švaljek.

Koncert Božić u Ciboni organizirali su Košarkaški klub Cibona, Zagrebačka nadbiskupija, Grad Zagreb i Hrvatska radiotelevizija (HRT).