[VIDEO] Matić javno izračunao primanja Glogoškog 24.816,02 kn

Ministar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je kako su podaci o gotovo 25.000 kuna primanja koje je iznio za predsjednika Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Đuru Glogoškog točni i vidljivi u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja te da građani imaju pravo znati kolika su ona s obzirom da se financiraju iz proračuna.

VIDEO - Glogoški: 'Jedino što još očekujem je moja likvidacija'

Komentirajući najavu tužbe Glogoškog 'zbog klevete i narušavanja privatnosti' radi iznošenja podatka o njegovim primanjima u medijima, Matić je rekao kako će, ako bude morao, ići na sud, ali da se ne radi ni o kakvoj kleveti jer su izneseni točni podaci. 'Ukupna primanja Đure Glogoškog iznosila su 24.816,02 kuna. To je nepobitan podatak', izjavio je Matić. Isto se, kaže, odnosi i na njegova primanja koja su javno dostupna na internetskoj stranici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Ističe kako je njegova posljednja plaća iznosila 18.933 kune plus 426 kuna invalidnine, te podsjeća kako je kao umirovljeni brigadir Hrvatske vojske primao mirovinu od 10.000 kuna.

'Sve je to u funkciji sada predsjedničke kampanje, a kasnije parlamentarne', smatra Matić. 'Oni koji ne mogu aktivirati poljoprivrednike, liječnike, nastavnike, udaraju ondje gdje su ljudi najtanji, najosjetljiviji, gdje je pitanje nacionalnih osjećaja, pitanje ugrožavanja nekakvih prava', kazao je. Dodao je kako su mu prosvjednici izravno poručili da se prije 15. siječnja neće povući.