Natječaj za mlade autore u riječkom HNK

U riječkome Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana plemenitog Zajca do 15. sljedećega mjeseca otvoren je natječaj za mlade autore.

Intendant Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević pozivaju autore mlađe od 30 godina da predlože kazališne projekte za iduću sezonu Hrvatske drame.

Odabrat će najviše dva prijedloga koji će biti ostvareni u uvjetima profesionalne produkcije, a predviđeni iznos troškova po predstavi je najviše 70 tisuća kuna.

Na pročelju zgrade riječkoga HNK Ivana pl. Zajca je postavljen još jedan transparent uprave s porukom novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na kojemu piše "Predsjednice - dobrodošli u hrvatsko glumište".
Transparent je izvješen iznad glavnog ulaza u zgradu, a riječ je o još jednoj u nizu poruka na pročelju riječkoga teatra nakon dolaska nove uprave intendanta Olivera Frljića i glavnog dramaturga Marina Blaževića, koje su privlačile pažnju javnosti te izazivale oprečna mišljenja.

Frljić i Blažević u riječkom su kazalištu postavili predstavu "Hrvatsko glumište", vlastiti autorski projekt u kojemu kritički prikazuju razdoblje u hrvatskom kazalištu 90-tih godina prošlog stoljeća, a koja je nakon premijere 19. studenoga izazvala brojne reakcije.