U Molvama novo stajalište koprivničkog bibliobusa

U siječnju 2015. popisu općina koje obilazi bibliobus Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pridružit će se i Općina Molve, kao sedamnaesta općina u mreži stajališta.

Krajem 2014. Općinsko vijeće prihvatilo je ponudu koprivničke knjižnice o uvođenju bibliobusne usluge, a dogovoreno je da će novo stajalište biti ispred OŠ Molve te da će bibliobus dolaziti u Molve dvaput mjesečno, četvrtkom, u vremenu od 12.30 do 13.30 sati. Prvi dolazak bibliobusa u Molve na rasporedu je u četvrtak 22.01.2015.

Za sve stanovnike Općine Molve usluga bibliobusa je besplatna, tj. ne plaća se članarina kod upisa u bibliobus. Za učlanjenje je potrebno predočiti osobni dokument. Besplatno korištenje bibliobusa moguće je stoga što Koprivničko-križevačka županija i Općina Molve, kao i ostale općine koje koriste koprivnički bibliobus, iz svojih Proračuna sufinanciraju djelovanje pokretne knjižnice.

Pružanjem usluga bibliobusa nastoji se stanovnicima koji žive u mjestima udaljenim od gradskih središta ponuditi kvalitetan kulturni sadržaj.

U bibliobusu se mogu posuditi knjige različitih žanrova - najnoviji, kao i klasični naslovi iz domaće i strane književnosti, popularno-znanstvena izdanja iz različitih područja, glazbeni CD-i, igrani i animirani filmovi na DVD-u, a velik je i izbor slikovnica, knjiga za djecu i tinejdžere.

U bibliobusu ima više od 18.000 knjiga, od čega oko 3000 svakodnevno putuje s bibliobusom. Redovno se nabavljaju nove knjige, a knjižničari brinu da njihovi korisnici širom Koprivničko-križevačke županije mogu doći do aktualnih i popularnih naslova, kao i do ostale građe za koju su zainteresirani.