Premijera riječke Talijanske drame o Pinokiju

Predstava "E se invece di Pinocchio" (A kad bi umjesto Pinokija), koju je prema dječjem romanu Carla Collodija napisala i režirala prvakinja riječke Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Elvia Nacinovich, premijerno je izvedena na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci.

Autorica se u toj glazbenoj bajci pita je li zaista Pinocchio jedini odgovoran za svoje nevolje i što bi se dogodilo da je umjesto neizlječivoga lašca bio iskren, s obzirom na to da njen Pinocchio živi u suvremenom svijetu gdje govorenje istine postaje gotovo hendikepom, navodi se u programu.

Elvia Nacinovich ujedno nastupa u dvije uloge u predstavi. Glavnu ulogu tumači Elena Brumini, koja je osmislila i scenski pokret. Uz njih je nastupio cjelokupni ansambl Talijanske drame. Skladatelj je Bruno Nacinovih, scenograf Dean Vukušić, a kostimografkinja Mauela Paladin Šabanović.

Inačica na hrvatskom jeziku, u izvedbi Hrvatske drame riječkoga HNK, izvest će se već 7. veljače, uz neke od glumaca u talijanskoj inačici u istim ulogama.