Poduzetnicima 12 milijuna kuna za poboljšanje poslovnih procesa

U Ministarstvu poduzetništva i obrta su uručena 24 ugovora kojima su poduzetnicima dodijeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 11,9 milijuna kuna iz projekta Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa.

Riječ je o projektu kojim se potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika putem informatizacije poslovnih procesa, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na poziv za dodjelu sredstava zaprimljeno je 400 prijava. Visina pojedinačne potpore iznosi od 150 tisuća do 750 tisuća kuna.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je pozvao poduzetnike da se jave na natječaj i iskoriste priliku da uvedu napredne e-poslovne modele u svoje tvrtke. Napomenuo je kako je riječ o trajnom pozivu s ukupnim iznosom sredstava od 34,67 milijuna kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić je istaknuo kako je cilj ojačati konkurentnost hrvatskog gospodarstva, dati potporu projektima istraživanja i razvoja za poslovni sektor.

Istaknuo je da će ova godina za Vladu biti godina bitke za istinu, o svemu što je ova Vlada promijenila u Hrvatskoj, što je omogućila, gospodarstvu prije svega. Industrija raste, izvoz raste, turizam raste, no nažalost građevinarstvo još pada. Kad izliječimo i građevinarstvo, Hrvatska će biti na stabilnom putu oporavka, kazao je Grčić.