U Gavelli premijera drame "Bojim se da se sada poznajemo"

U zagrebačkom kazalištu Gavella izvedena je premijera drame "Bojim se da se sada poznajemo" Ivora Martinića u režiji Dominiquea Schizera. Riječ je o koprodukciji s Nijemcima koja je dio međunarodnog projekta "Umijeće starenja".

Martinićev tekst, nastao nakon zajedničkih radionica s umjetnicima heidelberškog i zagrebačkog kazališta, govori o prekidu ljubavnog odnosa dvoje pripadnika današnje generacije.
U središtu priče su Lisa i Fabijan, koje u zagrebačkoj verziji glume Ivana Bolanča i Filip Križan, kroz čija se sjećanja i pokušaje definiranja istine razotkrivaju razlozi zbog kojih se kraj uopće dogodio, uz neizbježno pitanje je li mogao biti spriječen.

Scenografiju i kostime osmislila je Christin Treunert, a oblikovatelj svjetla je Zdravko Stolnik.

Tekst je pod nazivom "Ich befürchte, jetzt kennen wir uns" praizveden 16. studenoga prošle godine u heidelberškom kazalištu u režiji Miriam Horowitz.

Ivor Martinić rođen je u Splitu 1984., dramaturgiju je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a kao dramaturg surađivao je s brojnim kazalištima. Martinićeve su drame prevedene na desetak jezika i dobitnik je niza nagrada.