"Stilske vježbe" proslavile su 47 godina aktivnog izvođenja

"Stilske vježbe" Lele Margitić i Pere Kvrgića  proslavile su 47 godina aktivnog izvođenja. Zanimljivo je da je nakon premijere 1968. godine bilo predviđeno samo 10 izvedbi te predstave. Danas je ona uvrštena u Guinessovu knjigu rekorda - a generacije gledatelja i dalje u njoj uživaju.

Iako Lela Margitić kaže kako uvijek ima tremu uoči izvedbe, osobito kad je svečana prigoda, ni na njoj ni na Peri Kvrgiću na posljednjoj izvedbi ništa se nije vidjelo. Uz veliku strast, šarm i glumačku energiju, bezbroj puta izveli su svoje Stilske vježbe, nastale prema tekstu Raymonda Quenea.

Mislim da je najvažnija ta sjajna adaptacija koju su napravili Radić i Maroević kao mladi dečki, zafrkavajući se, rekla je Margitić.

Tekstovi se ne mijenjaju, pa ni interpretacija, a publika se smije na istim mjestima kao i prije 47 godina.

Događa se da ponekad grešku napravimo, onda Lela uskače meni, pomaže, ali inače dobro ide, dobro ide, izjavio je Kvrgić.

Rođendan je proslavljen tortom i zanimljivom izložbom šešira koju su priredili studenti Teksilno-tehnološkog fakulteta. Stilske vježbe idu dalje s nenadmašnim glumačkim veličinama.