[VIDEO] Prijatelji, kolege i obožavatelji opraštaju se od Montena

Sarajevski kantautor Kemal Monteno umro je u 66. godini u bolnici Rebro od jake upale pluća i komplikacija nakon transplantacije bubrega. 

Monteno je prije dva tjedna završio u bolnici zbog visoke temperature i slabog imuniteta. Na dijalizi je bio od 2011., a zbog problema s dijabetesom 2012. ugrađena mu je i srčana premosnica. 

Pogledajte snimku emisije HRT-a 8. kat "Nema stranca do Bosanca" iz 2011. godine u kojoj je, među ostalima, gost bio i Kemal Monteno:

Veliko ime zabavne glazbe, Sarajlija, posljednjih petnaestak godina Zagrepčanin, Monteno je vezan uz hrvatske pozornice, skladatelje i kolege pjevače. I sam je skladao i pjevao svoje pjesme te pisao za mnoge pjevače. Njegove su skladbe ponajprije ljubavne. Jedna od njih, upućena voljenom, rodnom gradu, svojevrstan je zaštitni znak i Sarajeva i Kemala Montena.

Kemal Monteno bio je među malobrojnim izvođačima koji se mogu pohvaliti da je gotovo svaki njihov duet postao hit. Tereza, Oliver, Arsen imali su privilegij surađivati s njime. 

Brojni prijatelji, kolege i obožavatelji opraštaju se od Kemala Montena putem Facebooka. Duboko žaljenje zbog smrti sarajevskog kantautora izrazila je i novoizabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, istaknuvši da će njegova djela zauvijek biti upisana u sjećanja i emocije mnogih generacija.

U povodu smrti Kemala Montena želim izraziti duboko žaljenje zbog odlaska velikog glazbenika i čovjeka. Njegova djela bit će zauvijek upisana u sjećanja i emocije mnogih generacija. Neka mu je vječna slava, napisala je Grabar-Kitarović na svojoj stranici na Facebooku.

Zatečen sam i potresen viješću o odlasku Kemala Montena. Kemo je bio jedan od heroja moje mladosti, veliki kantautor... Cijela glazbena scena i pop kultura izgubila je jednog velikog Kemu, napisao je Dino Merlin.

Pretužna sam, puknulo mi je srce. Počivao u pjesmi, napisala je Severina.

Tereza Kesovija na svoj je profil na Facebooku, uz poruku "Sad kad ga više nema", stavila snimku emisije u kojoj su zajedno gostovali uoči koncerta "Olympia u Lisinskom" 2009.

Oliver Dragojević stavio je video njihova dueta "Nije htjela", sa stihovima iz pjesme "Godine su ostale za nama, cvjetna polja, mladost i sve".
S porukom "Počivaj u miru, dragi Kemice" od njega se preko Facebooka oprostio i Zdravko Čolić.